Firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului. Nebirocratic, fără costuri, în 3 pași simpli. Află cum

Donează

Pentru companii. Direcționează 20% din impozitul pe profit

Nebirocratic. Direcționează 20% din impozitul pe profit datorat statului. Ajuți fără să te coste nimic:

 • 1. Descarci contractul de sponsorizare
 • 2. Îl completezi cu datele firmei și-l trimiți pe adresa contact@clinicanera.ro
 • 3. Noi îl imprimăm în 2 exemplare, îl semnăm, ștampilăm şi îl expediem cu poşta la adresa indicată.

Dă mai departe

Întrebări al căror răspuns trebuie să îl știi înainte de a redirecționa:

Cum se calculează suma?

Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2014 se calculează astfel:

 • firma îşi va estima profitul anului fiscal 2014 (plecând de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre şi de la estimarea impozitului pe trimestrul 4) precum şi cifra de afaceri a acestui an.
 • Suma, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se SCADE DIN IMPOZIT.
 • diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2015).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

De ce acestui tip de sponsorizare nu i se aplică impozit?

Deși este o cheltuială nedeductibilă, SPONSORIZĂRII NU I SE APLICĂ IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILĂ DIN IMPOZIT DACĂ SE ÎNCADREAZĂ ÎN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (să nu fie mai mare 3 ‰ (mie) din CA şi de 20% din impozit).

Ce repartizare are impozitul pe profit al oricărei companii?

Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p) "Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ urmatoarele condiţii:

 • Este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
 • Nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Reflectarea în contabilitate a operatiunilor de sponsorizare prin acordarea de numerar cash sau virament bancar o găseşti la acest link "extras cod fiscal"

Pentru persoane fizice. Direcționează 2% din impozitul pe venit plătit deja statului

Dacă nu îi direcționezi, banii ajung la stat. Ai de completat 3 pași simpli:

 • 1. Descarcă Formularul 230 (pentru salariați) sau Formularul 200 (pentru PFA, venituri din chirii, drepturi de autor și alte categorii de venituri, altele decât salariile).
 • 2. Îl completezi cu datele personale pentru anul anterior, pentru care s-a plătit deja impozitul
  Îl completezi cu datele personale pentru anul anterior, pentru care s-a plătit deja impozitul.
  Nu calcula pentru a completa suma care va fi redirectionata. Aceasta va fi calculata de catre administratia financiara de care apartii.
 • 3. Semneaza formularul si depune-l pana la 25 mai la Administratia Financiara de care apartii cu domiciliul. Adresele le gasesti aici

Debit direct

Fundatia Sfanta Irina este operator de date cu caracter personal.

www.donatie.ro

Afla mai multe

NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE
In baza autorizatiei emise de A.N.S.P.D.C.P., inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 19077/2013, Fundatiei Sfanta Irina prelucrează datele dumneavoastra cu caracter personal (nume si prenume, semnatura, telefon/fax, adresa, e-mail, situatie economica si financiara, date bancare, cod numeric personal, seria si nr. actului de identitate) prin mijloace automatizate si manuale, cu scopul colectarii de donatii prin intermediul Programului de donatii prin debit direct.

Va informam ca, potrivit Legii 677/2001, nu sunteti obligat(a) sa furnizati datele dumneavoastra personale, acestea fiind necesare inscrierii in Programul de donatii prin debit direct si operatiilor ce se vor efectua ulterior. Refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea de a beneficia de serviciile ARC in ceea ce priveste Programul de donatii prin debit direct.

Informatiile inregistrate sunt destinate exclusiv utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai partenerilor contractuali din cadrul Programului de donatii prin debit direct, Asociatiei pentru Relatii Comunitare si bancilor – parteneri contractuali ai Asociatiatiei pentru Relatii Comunitare.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata conducerii Fundatiei Sfanta Irina. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

Alte modalități de a ajuta

Faptele bune se tranzacţionează acum pe Bursa Binelui, singura platformă online unde donaţiile sunt necomisionate, încurajând astfel şi donatorii care vor să participe cu sume mici.

Dacă ai un card bancar, investeşte în proiectul Clinica Nera completând datele tale aici

Orice sumă, oricât de mică, va ajunge integral către proiectul Clinica Nera.

Poți face un transfer la bancă sau online, în următoarele conturi:
Beneficiar: Fundaţia Sfânta Irina
Cod Fiscal 10667150

Cont în euro:
RO06WBAN25110221A2064936
(COD SWIFT:WBANRO22)

Cont în lei:
RO64WBAN25110002A2064936
(COD SWIFT:WBANRO22)

Din data de 17 mai 2013, adresa este:
Intensa Sanpaolo Romania, agenția București 8 CALEA MOSILOR NR.205 ,SECTOR 2 , BUCURESTI

Date identificare beneficiar:
Fundația Sfânta Irina, cu sediul în Voluntari, str. Erou Mircea Marinescu, nr. 3, jud Ilfov, cod poștal 077190. Cui 10667150